Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Læger klar til at lukke

De nordjyske praktiserende læger er klar til at lukke, hvis det ikke lykkedes at komme igennem med forhandlinger, der ligger tættere på lægernes ønsker end regionernes.

Det siger formanden for de omkring 350 praktiserende læger i Nordjylland, Kaj Bernth, som selv også overvejer, hvorvidt han fortsætter sin praksis.

Udmeldingen kommer efter, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) tidligere fredag afblæste konflikten mellem lægerne og regionerne. Regionerne opsagde fredag morgen aftalen med de praktiserende læger, fordi forhandlinger om en ny aftale mellem parterne var gået i hårdknude. Dermed var der varslet konflikt på området, men det tog ikke regeringen mange timer, før den greb ind med et lovforslag.

- Vi er selvstændige erhvervsdrivende, og vores modtræk kan være, at vi måske vil overveje, hvorvidt vi vil åbne i morgen. Jeg kan ikke vide, om der er nogle af vores medlemmer, der vil vælge at sige, at de ikke vil arbejde i en region, som ser sådan på dem,siger Kaj Bernth.

Den trussel tager Region Nordjylland dog roligt, for regionen har en skuffeplan, der dækker ved akut lægebehov.

- Jeg tror ikke, de nordjyske borgere behøver være bange for ikke at kunne få lægehjælp, siger regionens næstformand, Bente Lauridsen (SF).