Lær om spiludvikling

Indie9000 kommer igen til Aalborg, hvor spiludviklere fra hele landet deltager i en konkurrence om at udvikle pc-spil. Som noget nyt i år får nybegyndere også mulighed for at være med.

I weekenden den 13. - 15. april afholdes en spiludviklingskonkurrence i Aalborg under navnet Indie9000. Konkurrencen har været afholdt årligt siden 2006.

Ved konkurrencen afprøver spilinteresserede fra hele landet masser nye idéer og koncepter i håbet om at skabe den nye store danske spilsucces.

Som noget nyt ved årets Indie9000 kan også nybegyndere prøve kræfter med spiludviklingen. Indie9000 har allieret sig med undervisere fra Aalborg Universitets Gameshow, der blandt andet vil forklare om grundlæggende spiludviklingsværktøjer.

- Hvis spilbranchen i Danmark skal have en fremtid, er det også nødvendigt at åbne netværket op for interesserede udefra. Spiludvikling er trods mange fordomme ikke svært, og det er et fantastisk kreativt værktøj. Gamejams er en unik mulighed for at prøve skøre spilidéer af. Det er bestemt en mulighed, at vi kommer til at se den næste store danske spilsucces springe ud fra et gamejam som Indie9000, siger Rolf Vidstid, der er en af arrangørerne bag Indie9000.

Arrangementet afholdes i Bretteville Hotspot, og der er stadig billetter at få, oplyser arrangørerne.