LIGE NU:

Lærere i Klarup siger ja til elevplaner, men...

Lærerne i Klarup siger nu ja til at lave elevplaner ud fra Undervisningsministeriets regler. Lærerne mener dog stadig, at rammerne for de nye elevplaner er urealistiske. Undervisningsministeren forstår ikke lærernes frustrationer

På Klarup Skole vil lærerne gerne følge Undervisningsministeriets regler og lave elevplaner, men de frygter for kvaliteten.

Lærerne har lavet en beregning på arbejdstiden i forbindelsen med elevplanerne. Den viser, hvad, lærerne mener, er nødvendigt for at lave gennemarbejdet arbejdsplan.

Skolens lærere mener, det kræver minimum et kvarter at skrive en gennemarbejdet elevplan. I Aalborg Kommune skal lærerne lave to om året.

Ifølge lærernes beregning betyder det, at det skriftlige arbejde med elevplanerne løber op i otte arbejdsdage.

Lærerne mener også, at den løbende evaluering af eleverne kræver mindst et minut om ugen per elev. Det betyder ti ekstra arbejdsdage.

Udarbejdelsen af elevplanerne tager altså omkring 18 arbejdsdage, og dertil får lærerne ikke ekstra tid. Det skal altså klares inden for de nuværende timer.

- Det er både inden for det faglige, sociale og personlige, vi skal inddrage i elevplanerne. Så det er en stor ekstra arbejdsbyrde, der venter lærerne, siger lærernes tillidsrepræsentant.

Undervisningsministeren forstår ikke lærernes frustrationer.

- Jeg kan altså ikke godkende de tal for, hvor lang tid det tager at lave elevplanerne. Jeg håber ikke, det tager så lang tid. Og jeg kender i hvert fald nogen, der har fundet ud af at gøre det på lang kortere tid, siger Bertel Haarder (Venstre) og fortsætter:

- Masser af skoler har jo lavet elevplaner. Så jeg synes, de skoler - der synes, det er for meget bøvl - skal se på, hvordan andre skoler gør.

Emborg Catering, Salgschef, Mikael Vinther

play Nordjysk cateringfirma: - Min telefon er rødglødende

Havnefogeden

play Coronapandemien har givet vind i sejlene til sejlsporten

Erik Bertelsen og historiske fund

TV: Kom med ’Ud ad døren’ – på jagt efter fortidens skatte med metaldetektor

20210416-203855-L_40Mb

Piraterne på guldtogt: Aalborg tabte første DM-finale

Emborg Catering, Salgschef, Mikael Vinther

play Nordjysk cateringfirma: - Min telefon er rødglødende

Havnefogeden

play Coronapandemien har givet vind i sejlene til sejlsporten

Til forsiden

Til forsiden