LIGE NU:

Lærerne skal kommunikere mere

Brønderslev Kommune tilbyder nu som en af de første i landet en efteruddannelsesmulighed i kommunikation for kommunens lærere.

Det sker for at efterkomme en stigende efterspørgsel på, at skolerne i højere grad bliver dagsordensættende og plejer deres image. Samtidig kan mere kommunikation internt være med til at forbedre samarbejdsrelationer.

Børne- og Kulturdirektør Henning Risager glæder sig over den interne uddannelse, som i første omgang får 25 lærere som deltagere:

- Vi følger op på kommunens position som en af de førende inden for storytelling i folkeskolen. Med uddannelsen opnår lærerne dels nogle nye kompetencer, som efterspørges mange steder. Dels sikrer vi, at vi er flere til at påtage os opgaven med at skaffe mere omtale til vores skoler.

Han afviser, at det er 25 spindoktorer, der nu uddannes inden for skoleområdet.

- Uddannelsen har også fokus på, hvordan vi bliver bedre til at fortælle om de dårlige historier, hvordan vi professionelt kan betjene offentlighed og presse, og vi vil give deltagerne en forståelse for de vilkår, pressen arbejder under, siger Henning Risager.

Uddannelsen er en udløber af projektet Folkeskolens Fantastiske Fortællinger, som i marts udkom som den første danske bog om kommunal storytelling.

Kommunikationsuddannelsen går i gang i september og slutter til januar med eksamen. Det bliver projektleder Mette Krogh, der skal undervise lærerne sammen med gæstelærere.