Læsø bruger flest penge på service

Læsø Kommune landets dyreste at drive pr. indbygger. Rebild Kommune bruger næstfærrest kroner på drift, mere end 25.000 kroner mindre end Læsø pr. indbygger.

Kommunernes budgetter for 2011 viser, at Læsø Kommune er den kommune i landet, som budgetterer med at bruge mest på den samlede drift pr. indbygger, nemlig 73.825 kr. i 2011.

I den anden ende af skalaen vil man i Egedal Kommune i år bruge 45.635 kr. i nettodriftsudgifter pr. borger. På pladserne efter kommer Rebild og Frederiksberg kommuner.

Tallene viser, at der er stor forskel mellem kommunernes udgifter - forskelle som både kan dække over forskelle i befolkningssammensætning og sociale forhold, men også forskelle i serviceniveau og effektivitet i opgaveløsningen.

- Vi skal hele tiden prøve at gøre tingene bedre og mere effektivt. Og tallene viser, at der er stor forskel på, hvor mange penge kommunerne bruger på de enkelte områder.  Det er vigtigt for regeringen, at kommunernes gode erfaringer og effektive måder at løse opgaverne på spredes, siger Indenrigsminister Bertel Haarder, (Venstre) i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu