Vejret på Læsø har vist sig fra sin flotteste side i 2016 med masser af sol og begrænsede mængder nedbør. Foto: Visit Læsø

Læsø fik sol og varme i 2016

Læsø er den nordjyske kommune, der sidste år havde mest sol, mindst nedbør og de højeste temperaturer.

Er man til relativt tørt og lunt vejr med masser af solskin, har Læsø været et godt sted at opholde sig i 2016. Nye tal fra DMI viser, at Læsø med sine 1856,9 solskinstimer er den nordjyske kommune, hvor solen skinnede allermest sidste år. Samtidig kommer Læsø ind på en national tredjeplads, kun overgået af den evige solskinsø Bornholm på førstepladsen og Samsø på andenpladsen.

Normalt rejser man sydpå i jagten på flere solskinstime, men den går altså ikke, når man kaster et nærmere blik på det nordjyske klima. Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerlands Kommune ligger blandt de 20 kommuner med færrest solskinstimer. Samtidig er de tre sammen med Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn blandt de ti koldeste kommuner i Danmark med middeltemperaturer der ligger fra 8,4 til 8,6 grader.

Til sammenligning har termostaten på Læsø samt i Thisted og Morsø Kommune været skruet op på gennemsnitlige 9,1 grader og placerer dermed de tre kommuner nogenlunde midt i feltet, når det gælder temperaturer i 2016.

Læsø gør klimamæssigt rent bord i forhold til de andre nordjyske kommuner, for ser man på nedbørsmængderne er kattegatøen noget mere tør end resten af Nordjylland. Mens resten af det nordjyske lander under i den vådeste halvdel af alle danske kommuner, er Læsø blandt de 15 tørreste med 592,6 millimeter nedbør.

I tabellen nedenfor kan du se, hvordan klimaet har været i din kommune og sammenligne med de andre nordjyske kommuner.