Læsøboer sukker efter dyrlæge

01:54

Der har ikke været en fast dyrlæge på Læsø i tre år, og dyreejerne håber at få en dyrlæge til øen. Foto: Torben Hedemose

1 af 2

I tre år har der ikke været en fast dyrlæge på Læsø, selv om de lokale har forsøgt at lokke en dyrlæge til øen.

Dyreejere på Læsø har de seneste tre år ikke kunnet få akut hjælp, hvis deres dyr bliver syge. Der har nemlig ikke været en fast dyrlæge på øen.

For hesteejeren Susanne Hansen har det betydet, at hun ikke tør få sin lipizzanerhoppe bedækket. Hun er nemlig nervøs for ikke at kunne få dyrlægehjælp, når hoppen skal fole.

- Når en hest skal fole, skal der helst være hurtig udrykning, hvis det går galt, siger Susanne Hansen.

I november sidste år kunne TV2/NORD fortælle, hvordan dyr på Læsø lider under at der ikke nogen dyrlæge at tilkalde akut. For eksempel måtte en hundeejer selv agere dyrlæge, da hendes hund fik den alvorlige og akutte lidelse mavedrejning.

En gruppe lokale har forsøgt at lokke en dyrlæge til Læsø, men det er svært. At den tidligere regering - og dernæst kommunen - har fjernet et tilskud til en praktiserende dyrlæge, har ikke gjort det lettere.

For et år siden sagde det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) til TV2/Nord, at han håbede, at der hurtigt kunne findes en løsning. Men indtil videre er der altså ikke sket noget.S

Forsiden lige nu