Foto: Thomas Gaardsmand

LandboNord: Lavere foderomkostninger i sigte

Det ser ud til at de nordjyske landmænd kan se frem til et gunstigt marked, når de skal ud og handle foder. Det vurderer Landboords chef for foder.

Hos LandboNord tør de godt være forhåbningsfulde, når det kommer til den kommende sæsons foderomkostninger. Chefen for Foder hos LandboNprd vurderer, at landmændende rundt om i det nordjyske godt kan glæde sig. En god konkurrence og fornuftige udbytter i år tyder nemlig på, at det bliver en billig omgang for landmændene. 

- Vi kan se, at der er lavere foderomkostninger i sigte. Dels fordi høsten på verdensplan bliver fornuftig, men også fordi vi her i Nordjylland har flere foderstofudbydere, hvilket giver mere konkurrence. Derfor betaler det sig altid, at indhente flere tilbud, siger chef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen.

Og vuderingen tør de altså godt komme med, selvom det faktisk ikke endnu er muligt at sige noget om høsten på de nordjyske marker. 

Typisk handler svineproducenter foder ind til en periode på mellem et halvt til et helt år. Ligesom de også ofte vælger at bruge samme foderleverandør. Men måske er det på tide at lægge vanerne på bylden, for det kan nemlig være en ganske urentabel forretning.

- De fleste svineproducenter har heldigvis opdaget, at der kan være mange penge at spare, hvis man bruger lidt tid på at sætte sig ind i hvilke kvalitetskrav og forbrug, man får det kommende år. Vi ender på den måde ofte med at få et tilbud, som både har en bedre kvalitet og pris, end den de er vant til at få, siger Peter Jakobsen

Der er altid noget at spare – og beløbet kan være helt op til 100.000 kroner eller derover, lyder vurderingen fra Peter Jakobsen.