LandboNord står fast på uskyld

Foto: Pressefoto, LandboNord

Afviser alle beskyldninger i sag om 32 medarbejderes skifte fra Agri Nord.

LandboNord modtog mandag morgen den stævning, som TV2/Nord mandag kunne fortælle var på vej. Sagen, hvor 32 medarbejdere kollektivt opsagde deres stillinger ved Agri Nord for at skifte til LandboNord, skal nu for Retten i Hjørring, hvor der er et erstatningskrav på 30 millioner kroner.

Ifølge LandboNords direktør Uffe Bertelsen bringer stævningen ikke noget nyt i forhold til, hvad LandboNord tidligere er blevet konfronteret med, og de afviser alle beskyldninger, og de mener i stedet, at stævningen er et forsøg på at flytte fokus fra interne stridigheder i Agri Nord.

- Vi har naturligvis kun hørt en brøkdel af de ting, der er foregået, men det vi har hørt er ganske enkelt rystende. Eksempelvis har Agri Nords ledelse som modsvar på konstruktive forslag fra medarbejderne givet udtryk for, at de da bare kunne søge ansættelse et andet sted, hvis de var utilfredse. Det er heldigvis de færreste arbejdsgivere, der agerer sådan over for deres medarbejdere anno 2013, understreger han.

- Vi troede faktisk, at Agri Nord havde droppet sagen, da der jo er gået relativt lang tid siden varslingen. Men formålet er naturligvis at flytte fokus fra egne problemer og at undgå at tabe ansigt i forhold til en stævning, som i overmod blev varslet den 28. oktober 2013, da bølgerne gik

højest.

LandboNord har sammen med deres jurister set stævningen i gennem, og direktøren er ikke nervøs for, at sagen nu skal prøves ved retten. Ifølge ham har LandboNord handlet korrekt hele vejen igennem, og det bakkes op af deres advokat Karsten Madsen fra HjulmandKaptain.

- Efter at have nærlæst stævningen i dag kan vi konstatere, at der ikke er noget nyt i forhold til tidligere. Agri Nord har ikke kunnet finde hverken procedurefejl eller fodfejl, og det her er i udgangspunktet at betragte som 32 individuelle almindelige jobskifter. På baggrund af retspraksis er det derfor vores opfattelse, at der ikke er belæg for sagsanlægget, siger Karsten Madsen.

I samarbejde med deres advokat skal LandboNord nu udarbejde et skriftligt svar på stævningen og afleverede det til Retten i Hjørring, hvorefter det videre sagsforløb vil blive tilrettelagt.

Forsiden lige nu