LIGE NU:

LandboNord vil etablere mindst 100 kilometer nordjyske faunastriber

I år satser LandboNord på, at få opbakning fra nordjyske lodsejere til at anlægge mindst 100 kilometer faunastriber til gavn for naturen.

På kort tid er faunastriber i Nordjylland blevet populære. I hvert fald hvis man spørger LandboNord. Derfor drømmer de om, at Nordjylland som minimum får 100 kilometer faunastriber.

Sidste år blev der etableret 65 kilometer med faunastriber, som skal gøre gavn for naturens vildt, fugle, insekter og samtidig forskønne det nordjyske landskab, men de 65 kilometer er altså ikke nok ifølge LandboNord.

- Rigtig mange lagde mærke til og satte pris på, de flotte striber i landskabet. Det har givet os blod på tanden, så vi i år har en målsætning om at komme over de 100 kilometer anlagte faunastriber, siger miljøkonsulent i LandboNord, Rasmus Arvidson.

Alle dem der har lyst, kan investere i at få en faunastribe, og man kan selv vælge, om man vil have ren blomsterblanding, ren vildtblanding eller økologisk frøblanding.

- Vi håber, at rigtig mange kan se en fordel i at investere i at få en faunastribe på deres arealer, siger Rasmus Arvidson.

Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice, LandboNord, og de nordjyske landmænd.

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden