Foto: TV2/Nord

Landbrugsmedhjælper i strid med fagforegning

Margit Christensen betalte til sin a-kasse i 16 år. Nu nægtes hun dagpenge.

I 43 år har Margit Christensen arbejdet til 69 kroner i timen på en gård i Vestbjerg. 16 af årene har hun betalt bidrag på 13.000 kroner om året til a-kassen Krifa for at sikre sig i tilfælde af arbejdsløshed.

Nu har Margit Christensen mistet sit arbejde, og selvom hun har betalt for medlemsskab i 16 år, nægter Krifa at udbetale dagpenge med begrundelsen, at Margits løn har været for lav.

- Jeg føler mig rent ud sagt røvrendt. Det er nærmest svindel. Man regner med at være sikret og kunne få noget, når man har betalt i så mange år, siger Margit Christensen.

Krifas formand Søren Fibiger Olesen siger, at a-kassen ikke kan udbetale, fordi Margit Christensen ikke passer ind under statens regler på området.

Søren Fibiger Olesen har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at Margit Christensen ikke kan få sit a-kassebidrag refunderet, men han siger nu til TV2/Nord, at Krifa er åbne over for den mulighed.

- Vi har aftalt et møde med Margit Christensen lige efter jul, og det kan da godt være, at vi skal betale pengene tilbage til hende. Det vil vi være åbne over for, siger han.