Foto: TV2/Nord

Landets dyreste landbrug ligger i Hobro

Har man en opsparing på små 95 millioner kroner, kan man blive den lykkelige ejer af Danmarks dyreste landbrugsejendom, som er til salg lige nu i Hobro.

Hvidagergård ved Hobro er sat til salg til den nette sum af 95 millioner kroner. Den sælges med 348 hektar samt 257 hektar forpagtede arealer, og så omfatter svineproduktionen 1.050 søer med smågrise, det skriver Landbrugsavisen.dk.

Landbrugsejendommen i Hobro er lige nu den dyreste, som er sat offentligt til salg i Danmark. Men til trods for, at ejendommen formentlig ikke bliver solgt på en nat, så vurderer ejendomsmægler, Svend-Åge Bruun, at der nok skal være købere.

- Her kommer du op i en kaliber, hvor du har en gruppe mennesker, der har nogle muligheder, siger Svend-Åge Bruun til Landbrugsavisen.dk. 

Hvidagergård er udbudt hos Landbrugsmæglerne i Vejle, som tidligere på året solgte godset Nedergaard på Langeland, som var udbudt til 135 millioner kroner.

Udover Hvidagergård er der også to andre nordjyske gårde med på top ti listen over landets dyreste landbrugsejendomme. Det drejer sig om en svinegård ved Nibe til 64 millioner kroner og en kvæggård ved Løgstør til 60 millioner kroner.