Landmand fra Nøvling meldt til politiet

Aalborg Kommune har meldt en nordjysk landmand til politiet, efter at han har opdyrket en fredet mark i Lille Vildmose.

Marken ligger gemt godt af vejen, uden anden offentlig tilgang end en 45 minutters gåtur ad en lille sti. Den ligger i et område, der er fredet, og som skal genoprettes som højmose - og det er derfor ulovligt at dyrke jorden. Danmarks Naturfredningsforening er ikke imponeret over opdyrkningen:

-Jeg synes jo, det er ærgerligt, at man ikke sætter sig ind i, hvorfor man får to millioner kroner i kassen, og lige bruger tyve minutter på at finde ud af hvad man må, og hvad man ikke må. For ved den gødskning der har naturen jo lidt uvurderlig skade, siger Willy Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Aalborg.

Arne Thomsen, der ejer jorden, har fået 2 millioner kroner i erstatning, da jorden blev fredet, men alligevel er marken blevet pløjet, sået og gødet for nylig. Aalborg Kommune har derfor meldt landmanden til politiet.
Arne Thomsen selv, ønsker ikke at stille op til et interview, men han siger til TV2/Nord, at han ikke kender noget til politianmeldelsen. Han mener også, at han har fulgt reglerne i henhold til Naturklagenævnets Afgørelse om fredningen af Lille Vildmose. Men det er Willy Jørgensen ikke enig i:

- Jeg har afgørelsen, og der står, at der må ikke gødskes, omlægges eller bruges pesticider i det område, siger Willy Jørgensen

Aalborg Kommune vil ikke kommentere en verserende sag, men bekræfter at den har modtaget en anmeldelse og har meldt sagen til politiet. Kommunen har givet Arne Thomsen en frist til den 14. juni til at fjerne al gødning og såkorn, ellers vil kommunen selv gøre det og sende regningen videre til Arne Thomsen selv.