LIGE NU:

Landmand og klimaaktivist i debat: - Vi er nødt til at gøre noget for klimaet

At sætte en klimaaktivist og en landmand til at diskutere bæredygtigt landbrug lyder måske ikke som verdens bedste idé. Det var dog ikke desto mindre det, mælkeproducenten Jens og klimaaktivisten Rosanna i dag havde takket ja til at gøre som en del af Aalborg Kommunes Bæredygtighedsfestival.

Der var god stemning, da mælkeproducenten Jens Verner Pedersen hentede klimaaktivisten Rosanna Børsting Sørensen på Hobro Station.

De mødtes, fordi Jens Verner havde inviteret til debat på sin gård, hvor de skulle debattere, hvordan landbruget kan gøres mere klimavenligt og bæredygtigt.

Nysgerrig landmand

Jens Verner havde inviteret til debatten, fordi han er nysgerrig på at få udvidet sine horisonter.

- Det allernemmeste ville være at læne sig tilbage og sige, at de andre er nogle skvadderhoveder, og de forstår ingenting. Men jeg er egentlig nysgerrig på at finde ud af, hvorfor de tænker, som de gør, sagde Jens Verner Pedersen.

Han skulle debattere mod Rosanna Børsting Sørensen, der til daglig studerer miljøteknologi på Aalborg Universitet. Hun er en erfaren debattør og med i Den Grønne Studenterbevægelse. Hun så også frem til arrangementet på trods af deres meget forskellige udgangspunkter.

- Jeg har nogle forventninger om, at der kommer en del uenigheder. Vi kommer fra to meget forskellige verdener, men jeg forventer også, at vi kan snakke sammen, og at vi kan komme frem til nogle ting, hvor vi egentlig også er enige, sagde Rosanna Børsting Sørensen.

Fredag eftermiddag blev der i forbindelse med Aalborg Kommunes Bæredygtighedsfestival afholdt en debat mellem en klimaaktivist og en mælkeproducent, der skulle sætte fokus på et bæredygtigt landbrug.

Streamet live på Facebook

Inden debatten havde Jens Verner tid til at give Rosanna en rundvisning på gården, hvor de fik vendt nogle af de problemer, de forudså som mulige stridspunkter.

Debatten blev afholdt i Jens Verners lade og blev styret af en moderator fra Agri Nord. På grund af coronavirus var tilskuerne primært tilstede via Facebook, hvor arrangementet blev streamet live.

Efter debatten var både Jens Verner og Rosanna enige om, at de havde fået noget ud af debatten.

- Vi er jo egentlig enige om, at vi er nødt til at gøre noget for klimaet. Det bliver vi bare nødt til at forholde os til. Det er jo også derfor, vi har sagt ja til at være med i det her, sagde Jens Verner Pedersen.

- Det var helt klart berigende for mig at komme ud at snakke med en, der er landmand. For det gør jeg ikke i min dagligdag, sagde Rosanna Børsting Sørensen.

En del af Bæredygtighedsfestivalen

Debatten var en del af Bæredygtighedsfestivalen, som Aalborg Kommune står bag. Det er en festival, der gennem en lang række events i løbet af fire dage sætter fokus på bæredygtighed. Festivalen fortsætter til og med lørdag.

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden