Foto: TV2 Nord

Landmand snød rumænere for løn - igen

En landmand fra Hals er for anden gang blevet tvunget til at efterbetale løn til rumænske ansatte, som de ikke havde fået.

Fire rumænere har fået i alt 300.000 kroner efterbetalt fra deres tidligere arbejdsgiver, en landmand fra Hals. Det skriver Fagbaldet 3F.

De 300.000 kroner er resultatet af det forlig landmanden og 3F Aalborg har indgået og handler om at landmanden fra 2009 til 2014 ikke betalte de fire ansatte, hvad de var berettiget ifølge overenskomsten.

- Det er rystende, at en arbejdsgiver organiseret hos GLS-A er afsløret i at snyde igen og nu for i alt over en halv million kroner. Jeg synes, sagen viser, at nogle organiserede arbejdsgivere hos GLS-A ikke vil betale løn efter den overenskomst med 3F, de ellers har skrevet under på, at de vil følge, siger Lars Mark Jensen, der er formand for Den Grønne Gruppe ved 3F Aalborg til Fagbladet 3F.

Han siger "igen," for i 2012 måtte landmanden nemlig efterbetale 207.000 kroner til to andre rumænere, han havde ansat. De var blevet snydt for løn, feriepenge og pension, og da 3F rejste sagen, stillede landmanden et modkrav på 158.000 kroner mod de to rumænere. Det blev siden droppet, og efterfølgende oplyste manden til Fagbladet 3F, at "nu bliver alt efter reglerne."