Foto: (Arkivfoto)

Landsretten støtter fængsling af tidligere OW Bunker-chef

En 39-årig mand, som i Italien er sigtet for bedrageri, er blevet varetægtsfængslet med henblik på udlevering.

Det har vist sig nytteløst, at en 39-årig tidligere chef i det konkursramte OW Bunker fredag kærede sin varetægtsfængsling i Københavns Dommervagt.

Mandag har Østre Landsret nemlig givet byretten medhold i, at manden bør varetægtsfængsles i 26 dage indtil 14. januar 2015, oplyser retten til Ritzau.

Fængslingen sker på baggrund af en arrestordre fra Italien.

De italienske myndigheder sigter ham for deltagelse i en kriminel organisation, for svig, for groft bedrageri samt for dokumentfalsk.

Forholdene skal være sket over en periode på to år, nærmere bestemt mellem 5. april 2012 og 7. april 2014.

Ifølge italienerne har den 39-årige ikke været alene om det. Der er - fremgår det af sigtelsen - medgerningsmænd.

Retshandlingerne fredag og mandag handlede ikke om, hvorvidt manden er skyldig i de italienske anklager eller ej, men alene om, hvorvidt han skal sidde fængslet, mens Justitsministeriet overvejer udleveringsbegæringen.

Alligevel følte manden sig drevet til at fortælle om sit syn på sagen.

- Det her er fuldstændig galimatias. Jeg er temmelig frustreret og ked af det, for jeg er helt uforskyldt blevet rodet ind i det her, sagde han i byretten, mens vreden synligt steg i ham.

- Jeg er pissesur rent ud sagt, lagde han til.

Sagen i Italien handler om et fiktivt salg af et stort parti olie til den italienske flåde, som har kostet den italienske stat 50 millioner kroner. Angiveligt er mafiaen indblandet.

Den fængslede erkender, at han har bestilt olien hos en underleverandør på vegne af flåden, men han hævder, at han intet kender til, at den aldrig er nået frem.

- Folk fra navyen har sendt mig underskrevne dokumenter om, at handlen var i orden, og derfor har jeg sendt pengene videre. Nu forstår jeg, at olien ikke er kommet frem, men det har jeg intet at gøre med, sagde manden, der er amerikansk gift og til dagligt bor i USA med sin hustru og to børn.

Netop tilknytningen til USA mente anklagemyndigheden skulle begrunde varetægtsfængslingen, da frygten var, at den 39-årige ville stikke af, hvis han ikke blev fængslet.

Nu skal Justitsministeriet tage stilling til, om den 39-årige kan udleveres til Italien.

Den endelige afgørelse ligger hos domstolene.