LIGE NU:

Lange udrykningstider i Nordjylland

[size=3]Der er store regionale forskelle i udrykningstiden, når beredskabet rykker ud. Fem nordjyske kommuner ligger i top 10 over kommuner med længst udrykningstid ved brand.[/size]

Når brandvæsnet rykker ud i Rebild Kommune, så går der gennemsnitligt 12 minutter og 45 sekunder, før brandbilen er fremme ved branden. Rebild er den nordjyske kommune, der har den længste udrykningstid. På landsplan er Rebild kun overgået af Fanø, hvor udrykningstiden er 13:01 minutter.

Den lange udrykningstid i Rebild Kommune har en naturlig forklaring, mener Folmer Kjeldsen, der er beredskabschef i Rebild.

- Årsagen er simpelhen, at der er lange afstande imellem områderne i landkommunerne. Når vi kører ud fra brandstationen, så er der bare længere ud til stedet, hvor branden er, end der er i byerne, siger Folmer Kjeldsen.

Kommunen, der i den anden ende af skalaen har landets hurtigste udrykningstid er Ballerup, hvor brandbilen er fremme på 4:09.

- Vi vil selvfølgelig kigge på, om der er nogle ting, vi kan forbedre. Vi evaluerer løbende på vores arbejde, og forsøger altid at yde den bedste kvalitet og service ud fra de penge, der nu er til rådighed, siger Folmer Kjeldsen.

I top 10 over kommuner med længst udrykningstid ligger også Brønderslev (11:54), Thisted (11:49), Jammerbugt (11:05) og Morsø (11:04).

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

Aalborg Operafestival

play Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Til forsiden

Til forsiden