Foto: Privatfoto

Lasse Sørensen tester Formel 3

Nordjysk teenager har succes med Formel 3.

Den 16-årige Lasse Sørensen fra Svenstrup har i denne uge testet Formel 3 i Tyskland for teamet Ma-con. Det er det samme team, som storebror Marco Sørensen med stor succes kørte for tidligere i sin karriere. ma-con teamet har i år deltaget med to biler i FIA Formel 3 Europæiske mesterskaber, og temaet har næste år også planer om at deltage i det tyske Formel 3 mesterskab.

Lasse Sørensens test var med henblik på det tyske mesterskab. Testen fandt sted på Lausitzring syd for Berlin, og den unge nordjyde var under hele testet assisteret af sin storebror, som kunne komme med vigtige indformationer om kørestil og linjer.

- Bilen var noget mere powerfuld, end hvad jeg tidligere har prøvet, siger Lasse Sørensen og tilføjer:

- Men den største forskel var den store downforce. Jeg har aldrig tidligere prøvet en bil med downforce, så det skulle jeg lige vænne mig til. Teamet var meget overrasket over, hvor hurtigt jeg kunne vænne mig til det, og allerede om eftermiddagen på den første dag kunne jeg tage nogel af de svære sving flat out.

Fra storebror Marco Sørensen er der fuld opbakning:

- Jeg er meget stolt af min lillebror, hans hurtige tilpasning og den speed, som han viste. Det var meget overraskende, hvor hurtigt han var oppe i speed. En moderne F3'er er et kæmpe spring fra Formel Ford, og Downforcen er enorm. At han kunne komme så hurtigt op til speed er meget overraskende, og kunne tyde på, at han har den helt rigtige kørestil til F3.

Lasse Sørensen har i år deltaget i det Danske Formel Ford Mesterskab, og er en del af Team Danmarks talentprogram.

Hvis økonomien og sponsorater kan nå sammen, håber Lasse Sørensen, at næste år byder på et spring op i den tyske Formel 3 serie.