LIGE NU:

Leder erkender fejl

Den nu suspenderede leder fra Opholdsstedet Skovhuset i Rebild erkender at have begået fejl og giver sin uforbeholdne undskyldning.

Det oplyser bestyrelsen for opholdsstedet i en pressemeddelelse.
Opholdsstedet Skovhuset kom i mediernes søgelys, da DR-programmet 21 Søndag for nylig kunne afsløre forhold på stedet, som ikke er i overensstemmelse med bestyrelsens holdning.

Bestyrelsen har på et møde drøftet en fem sider lang redegørelse, som den suspenderede leder af Skovhuset Peter Back har udarbejdet. Baggrunden for redegørelsen er indslaget i 21 Søndag bragt den 4. december, indslaget vedrørte Skovhuset, og ikke mindst en samtale - optaget med skjult mikrofon - mellem Peter Back og en ung anbragt pige. 

-  Bestyrelsen tager på det skarpeste afstand fra både ordvalg, tone og den pædagogiske tilgang i samtalen og hilser samtidig med tilfredshed, at Peter Back erkender sine fejl, siger formanden for bestyrelsen for Skovhuset, Kent Jensen i en kommentar til redegørelsen. 

I redegørelsen giver Peter Back udtryk for, at han ønsker at lære af de fejl, som han har begået. Redegørelsen indeholder bl.a. en uforbeholden undskyldning til den unge pige fra Peter Back.

Bestyrelsen har straks foranlediget, at redegørelsen bliver videresendt til Tilsynet, relevante kommuner samt Landsforeningen for Opholdssteder.

Redegørelsen har også givet anledning til, at bestyrelsen har behov for at få afdækket nogle juridiske aspekter, inden bestyrelsen kan drage en endelig konklusion på sagen. 

- Redegørelsen nuancerer baggrunden og konteksterne for samtalen, men afslører samtidig, at der er tale om en samtale, der aldrig burde have været ført,  slutter Kent Jensen.

Bestyrelsen for Skovhuset forventer, at de juridiske aspekter af sagen vil være afklaret inden jul.

Peter Back vil fortsat være suspenderet som leder, indtil der foreligger en endelig afklaring af sagen.