LIGE NU:

Ledere i Nordjylland søger nyt job

Ledere i Nordjylland vil de kommende år have fuld gang i jobsøgningen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Lederne, hvor 2.329 ledere, heraf 180 fra Nordjylland, løfter sløret for deres overvejelser om jobskift i fremtiden.

Lige knap halvdelen af lederne i Nordjylland, 43 procent, svarer, at de seriøst overvejer at søge nyt job inden for de nærmeste et til to år. Dette tal er lidt lavere end landsgennemsnittet, som er 46 procent.

Ønsket om mobilitet er dog særligt stort blandt ledere under 39 år. Her overvejer hele tre ud af fem ledere, 60 procent, at søge nyt job inden for ét til to år. Dette tal er lidt højere end kollegernes på landsplan, der ligger på 56 procent.

- Under finanskrisen har lederne i højere grad beholdt deres job, men nu hvor krisen er ovre, ser de muligheder og søger nye udfordringer. I Nordjylland er det især tydeligt blandt ledere under 39 år, som lige nu accelererer.

De unge ledere ønsker at skifte job for at få livs- og ledererfaring, og ser samtidig et potentiale for højere løn, siger afdelingsformanden for interesseorganisationen Lederne i Vendsyssel, Henning A. Fisker.

Undersøgelsen er baseret på svar fra ledere, der alle er ansat i den private sektor.