03:22

1 af 4

Legendarisk krydstogtskib vender hjem til fødebyen Aalborg

Magellan var Aalborg Værfts sidste store nybygning - i dag vender hun for første gang tilbage til, hvor det hele startede.

For 33 år siden fik Aalborg Værft en bestilling på at bygge et af verdens største krydstogtskibe - eller luksusliner, som man kaldte det i Danmark dengang. Tre år senere stod det færdigt. Det endte med at være den sidste store nybygning for Aalborg Værft, der lukkede i 1988.

Torsdag den 16. juli lægger Magellan, som hun så flot hedder, så til kaj på havnen i Aalborg. Det er første gang, hun vender tilbage til sin fødeby, siden hun i 1985 stod færdig og blev overdraget til det amerikanske rederi Carnival Cruise Lines. På daværende tidspunkt fik hun navnet Holiday, som hun havde helt frem til 2015, inden hun skiftede navn til Magellan.

Besøget i Aalborg er en del af to krydstogter med titlen "Skandinavian Cities og Fairy Tales". Senere på året aflægger hun sit andet visit på Aalborg Havn.

Skibet, der kostede af 1,5 milliarder kroner at bygge, har siden sin jomfrurejse blandt andet været det største krydstogtskibs i Skandinavien, hun husede ofrene for orkanen Katrina i New Orleans, og i 2014 ved vinter-OL i Sochi var skibet omgjort til et hotelskib under legene.

Selvom det store krydstogtskib med tiden er blevet overhalet af nyere og mere moderne skibe, er hun stadig en attraktiv ældre dame. Magasinet idag.dk beskriver skibets charme med den skinnende profil, flottetrædæk og en varm og hyggelig atmosfære ombord.

Magallan er langt fra det eneste krydstogt skib, der lægger til kaj i Aalborg Havn i går. I alt er der planlagt 13 besøg fra de store skibe i 2015, mens Aalborg i 2016 får 21 anløb. Det vil gøre Aalborg til Danmarks tredje største cruisehavn følge idag.dk.