01:58

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Legetøjstyveri på sygehuse forarger donorer

Private sponsorer er fortørnede over folks frækhed, efter at vi på TV2/Nord i aftes kunne fortælle, at syge børns legetøj forsvinder fra afdelingerne på de nordjyske sygehuse. Det kan i sidste ende betyde, at donationerne udebliver.

Erik Sindt fra Danish Crown i Sæby er forarget over, at nogen kan finde på at stjæle fra syge børn, som vi i går fortalte på TV2/Nord. Sammen med sine slagterikollegaer har Erik Sindt gennem indsamlinger og sportsarrangementer samlet 30.000 kroner sammen, som i efteråret blev givet til børnekræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital.

- Det overgår min fantasi, at voksne mennesker kan få sig selv til det. Det bør ikke ske, og så har man ikke rigtig lyst til det (at samle penge sammen, red.), siger Erik Sindt.

På vores facebook-side har historien også bragt sindene i kog blandt mange af vores følgere.

- Der må være nogen, der har en grim smag i munden, det er under lavmål at stjæle fra syge børn, skriver Poul Wæhrens.

- Det er sgu for dårligt. Jeg håber, de personer, der kan finde på noget så groft må have meget dårlig samvittighed og mod nok til at aflevere de stjålne effekter tilbage. Knus, skriver Maiken Aakjær Jensen.

Vi har i dag været i kontakt med Aalborg Universitetshospital, der gerne vil slå fast, at alle donationer går til det, donorerne ønsker. De siger derudover, at de naturligvis er trætte af, noget legetøj forsvinder, men at det er svært at gardere sig mod.

På slagteriet i Sæby har de ikke taget stilling til, om der også vil være en indsamling næsten år.