Foto: TV2/Nord

Lenes politiske historie

Lene Espersens politiske liv har været præget af mange op og nedture. En ting er sikkert - hun har i hvert fald aldrig været kedelig.    

Hele Danmark lærte den dengang 28-årige Lene Espersen at kende i 1998, da den økonomiuddannede kvinde blev valgt ind i Folketinget for første gang.

Efter fire år i Folketinget fik nordjyden sin første hårde tur i medierne. Hun havde Folkeregisteradresse i Hirtshals selvom hun reelt boede i København. På den måde scorede hun et ekstra uberettiget tillæg på 56.000 kroner.

Samme år lagde hun navn til en ølreklame. Det faldt flere af hendes politikerkolleger for brystet.

Det hele var dog ikke værre, end at udnævntes til justitsmister i 2001 i statsminister Anders Fogh Rasmussens første regering.
Det vakte bl.a. opsigt at hun tog sin nyfødte søn med på arbejde i ministeriet.

Ved det seneste folketingsvalg i 2007, opnåede Lene Espersen en sjetteplads på top ti med 27.457 personlige stemmer.

I 2008 gennemførte hun en storstilet politi- og retsreform. Den blev kritiseret både af betjente og borgere.

Derefter gik det rigtig stærkt. Lene Espersen blev ny formand for de konservative samt Økonomi- og erhvervsminister. Tre ud af fire vælgerforeningsformænd regnede med, at hun kunne få partiet til vokse til det dobbelte.

Så vendte bøtten pludselig for hende. For 11 måneder siden blev udenrigsminster. Hun tog på ferie med familien i stedet for at holde møde med USA's udenrigsminister Hillary Clinton, i forbindelse med en klimakonference.

Derudover fik hun en næse for at tale usandt i Folketinget om betaling af privathospitaler og meningsmålingerne styrtdykkede.

Torsdag tog hun så konsekvensen og gik af som formand.