LIGE NU:

Lennart Bak stopper i FC Hjørring

Lennart Bak stopper som sportschef i FC Hjørring. Travlhed i sit byggefirma er grunden til beslutningen. Han vil dog fortsat have tilknytning til klubben i en eller anden funktion.

Tiltrådte for et halvt år siden
Det sker blot et halvt år efter, at den 35-årige vendelbo tiltrådte i klubben og fra første sekund hentede spillere til klubben i rekordtempo.

Bedrøveligt efterår
Siden fulgte et sportsligt bedrøveligt efterår, der har efterladt Hjørring-klubben blot ét point over nedrykningsstregen før forårets afsluttende 15 spillerunder.

Ikke manglende resultater
Men det er ikke de manglende sportslige resultater, der er årsag til, at han forlader stillingen som sportschef.

- Selv om vi snakker 2. division, så kræver jobbet som sportschef, at man er tæt på både klub og trup, og det har jeg ikke kunnet være, siger Lennart Bak, som selv gik til ledelsen i FC Hjørring med problemet.

- Jeg sagde selv til dem, at det ikke holdt længere. Ellers havde de nok også sparket mig ud, for jeg kunne ikke følge med til sidst, siger Lennart Bak.

Stadig med i FC Hjørring
Han fastslår dog, at han også fremover får en funktion i FC Hjørring, hvor han kan udnytte sit kendskab til fodboldverdenen.

Mange kvaliteter
Det er formanden for FC Hjørrings forretningsudvalg, Lars W. Jensen, glad for.

- Vi kunne godt mærke, at han havde tankerne andre steder. Det er der heller ikke noget mærkeligt i, for på det her niveau går arbejdet selvfølgelig forud for alt. Men Lennart har en masse kvaliteter, som vi er glade for, at vi også fremover kan gøre brug af. Han har et netværk og nogle kontakter til større klubber, som vi andre ikke har, siger Lars W. Jensen.

Ny model til Lennart Bak
Sammen med klubbens øvrige ledelse tygger han i øjeblikket på at skrue en model sammen, så de arbejdsopgaver, der følger med jobbet som sportschef, bliver fordelt på flere hænder.

Ny træner
Den model forventer han at have på plads senest kort efter nytår, hvor klubbens divisionsspillere genoptager træningen under klubbens nye cheftræner Jens Peter Hansen.