LIGE NU:

Lesbisk par anmeldt for falsk anklage

Politiet dropper nu sagen mod den sigtede 39-årig mand i chikanesagen fra Mariager. Der er ikke beviser nok til at føre en retssag, vurderer politiet. I stedet ses der nu på om der er tale om falsk anklage.

Der er ikke beviser nok i sagen om chikane mod et lesbisk par fra Mariager. Dermed slipper den sigtede 39årig mand for tiltale i sagen. Det lesbiske par, der sidste efterår oplevede chikane i deres hjemby Mariager, er nu anmeldt for falsk anklage.

- Vi har set på alle ting i sagen. Der er ikke nogle beviser på, at det er den sigtede, der har udført det anmeldte hærværk. Derfor er sagen sluttet, siger politikommisær Preben Møller fra Nordjyllands Politi.

Det drejer sig helt konkret om tre anmeldte sager om hærværk. Derudover var der også anmeldt et fjerde forhold, men dette blev droppet allerede inden efterforskning.

Anmeldelsen om hærværk er en del af en chikane, det lesbiske par efter eget udsagn oplevede i efteråret 2014 ved deres hjem og i den børnehave, hvor børnene gik. Chikanerne førte til at det lesbiske par flyttede væk fra Mariager.

- Nu er vi ude i, at det er helt bevidst. Vi mærker alle steder i vores dagligdag, at vi er en mærket familie. Vi kan ikke rumme mere, så vedkommende vinder og vi flytter, sagde Tulle Krøyer til TV2 Nord i oktober 2014.

Chikanen skulle ifølge det lesbiske par komme fra personer den lokale pinsekirke, der ønskede at lade parret vide, at de levede i synd. I november 2014 blev en 39-årig anholdt i forbindelse med hærværk ved parrets hjem.

Tulle Krøyer, den ene i kvinde af parret, skriver på sin offentlige tilgængelige Facebook side:

?Tvivlen kommer tiltalte til gode, men det flytter ikke på, at vi ved det var ham - og savner ikke hans hilsner når han passerede vores ejendom. (?) Jeg ved næsten ikke, om jeg skal grine eller græde. På en måde, har jeg overhovedet ikke lyst til at se ham eller noget der minder om pinsebevægelsen igen. På den anden side, er det trist, at fundamentalistiske kristne får lov igennem deres selvbestaltede egengodhed at sparke nedad på andre mennesker og tilmed bruge vores skattekroner til det?

Nu kan Tulle Krøyer se frem til at blive sigtet i en ny sag om falsk anklage. Preben Møller bekræfter, at Nordjyllands Politi har modtaget en anmeldelse fra den sigtedes advokat, og politiet vurderer nu om sagen skal efterforskes.