LIGE NU:

Lettere at få fjernet overskydende hud

Overvægtige får bedre muligheder for at få fjernet overskydende hud efter en fedmereducerende operation.

I et svar fra sundhedsministeren til det nordjyske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.), fremgår det ifølge P4 Nordjylland blandt andet, at der i løbet af i år, vil blive lavet ensartede, landsdækkende kriterier for hudreduktion og at det arbejde, samtidig vil føre til en højere vægtgrænse for operationerne.

Hudreducerende operationer hører under det offentlige
Svaret glæder Flemming Møller Mortensen.

- Jeg synes det her viser, at ministeren erkender, at hudreducerende operationer i høj grad er en del af det offentliges ansvar, siger han til TV2/Nord.

Aalborg Sygehus ville ikke fjerne hud
Flemming Møller Mortensen rejste spørgsmålet overfor ministeren efter en række programmer i TV2/Nord, hvor flere overvægtige fortalte om deres problemer med at få fjernet overskydende hud ved Aalborg Sygehus.

Sygehuskrav er ikke rimelige
Som reglerne er nu, vil sygehuset ikke fjerne hud på patienter med en BMI på mere end 25. Det er ikke realistiske krav mener Foreningen for Fedmeopererede i Nordjylland.

- Vi finder det helt urimeligt, idet mange har haft en BMI på 55 eller højere, og mange når ned på en BMI på 30-35, og her stabiliseres deres vægt, skriver foreningen blandt andet i en henvendelse til Flemming Møller Mortensen.