Lettere at få fjernet overskydende hud

Overvægtige får bedre muligheder for at få fjernet overskydende hud efter en fedmereducerende operation.

I et svar fra sundhedsministeren til det nordjyske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.), fremgår det ifølge P4 Nordjylland blandt andet, at der i løbet af i år, vil blive lavet ensartede, landsdækkende kriterier for hudreduktion og at det arbejde, samtidig vil føre til en højere vægtgrænse for operationerne.

<b>Hudreducerende operationer hører under det offentlige</b>
Svaret glæder Flemming Møller Mortensen.

- Jeg synes det her viser, at ministeren erkender, at hudreducerende operationer i høj grad er en del af det offentliges ansvar, siger han til TV2/Nord.

<b>Aalborg Sygehus ville ikke fjerne hud</b>
Flemming Møller Mortensen rejste spørgsmålet overfor ministeren efter en række programmer i TV2/Nord, hvor flere overvægtige fortalte om deres problemer med at få fjernet overskydende hud ved Aalborg Sygehus.

<b>Sygehuskrav er ikke rimelige</b>
Som reglerne er nu, vil sygehuset ikke fjerne hud på patienter med en BMI på mere end 25. Det er ikke realistiske krav mener Foreningen for Fedmeopererede i Nordjylland.

- Vi finder det helt urimeligt, idet mange har haft en BMI på 55 eller højere, og mange når ned på en BMI på 30-35, og her stabiliseres deres vægt, skriver foreningen blandt andet i en henvendelse til Flemming Møller Mortensen.