Foto: TV2/Nord

Lettere vej ud af misbrug

Det skal være lettere at få behandling for misbrug, mener man i Aalborg Kommune og lancerer nu en strategi for at få flere ud af misbrug.

Misbrug har store konsekvenser - både for misbrugerne selv og for deres pårørende. Alt for ofte fører misbruget til en social deroute med store menneskelige og økonomiske omkostninger til følge.

Med nye tiltag vil Aalborg Kommune nu gøre det lettere og mere attraktivt at komme i behandling for misbrug.

Initiativer i kommunens misbrugsafsnit skal sikre, at borgere i behandling kan beholde deres arbejde og uddannelse, samtidigt med at de modtager behandling.

Derudover udvider Misbrugsafsnittet målgruppen, så der ikke kun er tilbud til borgere med en afhængighed, men også til borgere med et overforbrug.

Konkret betyder det, at Misbrugsafsnittet udvider åbningstiderne og målretter forløbene, så de passer bedst muligt til den enkelte.

- Vi skal have en misbrugsbehandling, som er tilgængelig for borgerne, og hvor borgerne oplever, at de får den nødvendige hjælp. Samtidig bliver det en vigtig opgave, at vi kan rumme en bred målgruppe - fra den unge, der ryger for meget hash, men samtidig har en uddannelse at passe til den ældre misbruger, der hele sit voksenliv har drukket for meget, siger Stig Stavnskær Pedersen, leder af Misbrugsafsnittet i Aalborg Kommune.

For at sikre en tilgængelig behandling vil Misbrugsafsnittet fremadrettet være mere opsøgende blandt andet i forhold til samarbejdspartnere som uddannelsesinstitutioner.