Foto: TV2/Nord

Liberal Alliance ude af budgetfor-handlinger

Liberal Alliance valgte søndag eftermiddag at forlade forhandlingerne om næste års budget i Frederikshavn Kommune. Partiet vil ikke være med til skattestigning.

Byrådspolitikerne i Frederikshavn kæmper med at finde besparelser på omkring 200 millioner kroner for at få næste år budget til at hænge sammen, og i følge Tv2/Nords oplysninger peger meget på, at en del af pengene skal komme fra øgede skatter i Frederikshavn Kommune.  

Udsigten til skattestigning i kommuen fik søndag eftermiddag Liberal Alliances enlige byrådsmedlem Peter Laigaard til at forlade forhandlingerne. 

- Der er gået konkurrence i, hvem som kan hæve skatterne mest. Det vil jeg ikke være med til, siger Peter Laigaard om sin begrundelse for at forlade budgetforhandlingerne.  

Liberal Alliance ønsker i stedet af finde store dele af besparelserne ved at skære dratisk ned i antallet af offentlige stillinger i komunen.

 - 70 procent af kommuens udgifter går til lønninger, og vi har stadig 5.000 ansatte i kommunen. Det samme tal som før kommunesammenlægning, så vi har ikke fået noget ud af sammenlægningen, siger Peter Laigaard (Liberal Alliance).

De øvrige partier i byrådet fortsætter budgetforhandlingerne.