LIGE NU:

Lig af spædbarn fundet i Storvorde

Politiet behandler sagen som en drabssag. Da en familie skulle køre jord ud på deres nyanlagte villagrund, gjorde de et uhyggeligt fund. Den nederste halvdel af et spædbarn blev fundet i det læs muldjord, som en vognmand afleverede.

Politiet på banen
Ifølge politikommissær Jørgen Birger Jensen fra Nordjyllands Politi blev fundet gjort søndag eftermiddag. Men i et forsøg på at finde den anden halvdel af børneliget, valgte politiet umiddelbart at tie om fundet.

Liget af en pige
Ifølge politiet er det svært at sige, hvor gammel den lille pige var, da hun omkom.
- Det kan være rimeligt nyfødt. Ifølge retsmedicinerne, har det maksimalt ligget en uge i jorden, siger Jørgen Birger Jensen.

Den ene halvdel
Når det kun er den ene halvdel, der er dukket op, så skyldes det formentligt, at en gravemaskine har kappet barnekroppen over i to halvdele.

Fra grusgrav
Jorden var hentet i en grusgrav på Kærgårdsvej i Lillevorde tæt ved Storvorde. Politiet forsøgte mandag at finde den øverste del af liget i både grusgraven og familiens have i Storvorde syd for Aalborg.

Fødeafdelinger kontaktet
Samtidig var man i kontakt med fødeafdelinger på egnens sygehuse i et forsøg på at finde moderen.

Fødsel?
- Det kan være en fødsel, der er sket i dølgsmål, altså en kvinde, der har nogle problemer, der har bevirket, at hun har taget livet af barnet. Det kan være lige fra en dødfødsel til et drab, siger politikommissæren.