LIGE NU:

Limfjorden lægger vand til vildt kajakræs

Der venter søsportsentusiaster noget af en udfordring, når Aalborg Kommune inviterer til kajakræs på Limfjorden.

Der venter en udfordring af de større, når Aalborg Kommune sidst i august afholder kajakræs på Limfjorden. Her skal op til 150 deltagere hurtigst muligt tilbagelægge 25 kilometer fra Nibe til Aalborg i en havkajak.

- Det bliver simpelthen årets kajakoplevelse herhjemme. Det, som gør eventen særlig attraktiv for havkajakentusiaster er, at dette race ikke foregår på en rundstrækning, men i flot og måske lidt barsk natur på Limfjorden mellem Nibe og Aalborg, Morten Ubbesen, projektkonsulent i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Havkajak Race er arrangeret af Aalborg Kommune i samarbejde med Aalborg Vandcenter, Nibe Roklub, Aalborg Svømmeklubs Sportsdykkerafdeling og Marinehjemmeværnet. Ræset finder sted 29. august, og håbet er at kunne tiltrække mange forskellige søsportsentusiaster.

- 25 kilometer bliver hårdt, men vores mål er at kunne tiltrække både eliten, som er med for at vinde, og de glade motionister, som gerne vil krydse udfordringen af som gennemført, siger Morten Ubbesen.

For at kunne give alle en god og tryg oplevelse er der kun plads til 150 deltagere. Aalborg Vandcenter og Marine Hjemmeværnet vil under hele løbet følge løbsdeltagerne med følgebåde og hjælpekajakker.

Det er første gang, at Aalborg Havkajak Race afholdes.