Foto: Johnni Isaksen

Limfjordstunnelen og to broer får tiltrængt ansigtsløft

Aggersundbroen, Hadsundbroen og Limfjordstunnelen får de kommende måneder et ansigtsløft af Vejdirektoratet, så de kan holde mange år endnu.

Er du en af de pendlere, der dagligt krydser neten Aggersundbroen, Hadsundbroen eller kører igennem Limfjordstunnelen, kan du i løbet af foråret og sommeren i år opleve forsinkelser og måske endda til tider spærringer.

Vejdirektoratets anlægsarbejdere rykker nemlig til Nordjylland for at vedligeholde tunnelen og de to broer. I de kommende måneder skal der udbedres skader, og broernes beskyttelse mod det danske vejrlig skal fornyes.

Aggersundbroen skal have fornyet sin rustbeskyttelse, og på Hadsundbroen efterses lukkemekanismerne. Ved Limfjordstunnelen vil Vejdirektoratet anlægge et regnvandsbassin. 

Læs også Aalborg-borgmester: Førerløs havnebus samler Aalborg

- Velfungerende broer spiller en vigtig rolle, både når mange danskeres hverdag skal hænge sammen, og når erhvervslivets gods skal transporteres effektivt fra A til B. Men broerne bliver løbende slidt, siger Michael Kirkfeldt, drifts- og anlægsdirektør i Vejdirektoratet.

- Så hvert år, når foråret melder sig, går vi i gang med at fremtidssikre broernes bærende konstruktioner og udskifte de nedslidte dele. For den løbende vedligeholdelse af broer er med til at forlænge deres levetid og sikre, at de danske bilister fortsat kan komme nemt og sikkert rundt i hele landet, forklarer han.

Minimale gener

I alt vil otte store broer og 10 mindre broer samt to tunneler blive kigget efter i sømmene. Vedligeholdelsesarbejdet er vejrfølsomt, og derfor sker det i årets varmeste måneder,

- Vejret er helt afgørende for flere af de reparationer, som vi udfører på vores broer. Derfor er de lagt i en periode, hvor temperaturerne er jævnt høje set over hele døgnet, og med færre timer med nedbør. Det er klart, at vi i disse perioder ikke helt kan undgå at genere bilisterne, men vi forsøger altid at gøre generne så få og kortvarige som muligt, forklarer Michael Kirkfeldt fra Vejdirektoratet.

For at minimere generne forsøger Vejdirektoratet som udgangspunkt  at holde broerne åbne for trafik på trods af selv meget omfattende reparationer. Desuden lægges de mest generende arbejder uden for myldretiderne. Skulle det ske, at en spærring af enten broerne eller Limfjordstunnelen bliver nødvendig, sker det i samarbejde med kommuner og erhvervsliv.

Tidsplanen for hvert broarbejde og de forventede trafikgener bliver løbende offentliggjort på Vejdirektoratets hjemmeside. Her kan du holde dig opdateret på det arbejde, der påvirker din pendlerrute.