Lingeriforretning lukker efter en stribe indbrud

Ipa Nima i Mariager lukker. 4 indbrud på 3 år har skærpet kravene til sikringen af butikken så meget, at det ikke længere kan løbe rundt.

De øgede udgifter til sikringen af butikken stilles af Ipa Nimas forsikngsselskab. Investeringen kan ikke betale sig mener ejeren.

- Vi har investeret i butikken og de øgede udgifter vil det tage år at tjene hjem, så vi lukker Ipa Nima, siger ejeren af Ipa Nima, Sussi Skou Nielsen til TV2/NORD.

Ipa Nima er forsikret af Topdanmark. Det har kostet forsikringsselskabet 382.000 kroner at erstatte tabet efter 4 indbrud på 3 år i lingeributikken.

- Det er helt normalt at vi skærper kravene til sikring af butikken, når butikken har haft så mange tyveknægte på besøg, siger Peter Jørgensen, Salgschef, Topdanmark Erhverv Vest.

Topdanmark har foreslået flere forskellige løsninger til at sikre butikken, både med jerngitter, betonpæle mv. men Ipa Nima har afvist dem alle.

- Det bliver ligesom at stå i et bur og det vil jeg ikke. Det bliver jo også umuligt at have en udstilling, der kan lokke kunder ind i butikken, siger Sussi Skou Nielsen.

Topdanmark har ikke skærpet deres krav generelt, men i udsatte områder, hvor politiets patruljering er minimal kan kravene skærpes, oplyser Peter Jørgensen.

I Mariager handler det nu bare om at få tømt butikken.

- Beslutningen er truffet, så nu skal det afvikles hurtigst muligt, siger Sussi Skou Nielsen.