Seks familier er stavnsbundne til deres hjem på grund af den kommende tredje Limfjordsforbindelse. Foto: Lone Vad Dam

Linjeføring låser seks familier

Seks familier fra Vestbjerg bor lige oven på statens linjeføring for den tredje Limfjordsforbindelse. Det gør, at deres huse ikke kan sælges. Og de er helt uden kontrol over deres egen fremtid, for de aner ikke, hvornår forbindelsen kommer.

De seks ejendomme ved Hvorupgaard syd for Vestbjerg har i mange år været den faste ramme for seks familier, der holder af natur og heste.

Men de seneste år har det nærmest været en plage at bo der. Linjeføringen blev lagt i 2003, men problemet er, at den ikke er endelig.

- Vi forsøgte at sælge, mens boligmarkedet tilmed var allerbedst i 2006, men køberne sprang fra, da de hørte om den tredje Limfjordsforbindelse, som er projekteret hen over vores hus. Vi er altså stavnsbundne i et hus, som vi har brugt mange penge på, siger Pia Zimmer.

Andre husejere på Skelvej har opgivet at sælge eller renovere.

- Vi er ikke imod en tredje forbindelse over fjorden, men vi beder om en fair behandling. Staten bør ekspropriere os en gang for alle. Det er ikke til at holde ud at tænke på, at vi måske skal gå ti år mere i uvished, siger Bent Grøn, beboer på Skelvej i Vestbjerg.

- Det er uanstændigt, at politikerne ikke finder en afklaring. Problemet er det samme omkring hele Aalborg der, hvor linjeføringen går, siger ejendomsmægler Palle Ørtoft, Nybolig.

Nu tager de seks familier fra Vestbjerg i Folketinget for at få en afklaring på deres fremtid. De har fået foretræde i Transportudvalget, hvor de skal prøve at overbevise politikerne om, at der skal ske noget.

- De her mennesker er taget som gidsler. I det mindste må de nordjyske folketingsmedlemmer kunne indse det og presse på for en løsning, siger det nordjyske folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen (Venstre).