Linnemann vil til tops

Fritid er et fjernt begreb for den 23-årige rallycrosskører Ulrik Linnemann. Han bruger ifølge eget udsagn 98 procent af sin tid på sin sportsgren.

Køreren fra Skivum er landets bedste rallycrosskører, og sidst i september har han en mulighed for at tage sin største titel til dags dato, når den sidste EM-afdeling afholdes i Hamborg.

- Mit helt store mål er at vinde. Sidste år blev jeg nummer to, og i år håber jeg at gå hele vejen, fortæller Ulrik Linnemann.

I bestræbelserne på at nå sit mål er alle midler sat i værk. Ved siden af sit faste job som automekaniker bruger han selv yderligere et fuldtidsjob på alt, hvad der har med sportsgrenen at gøre.

- Det er jeg nødt til. Mit budget er på 350.000 kroner, og det beløb er omkring halvdelen af, hvad mange af mine konkurrenter arbejder med, siger han.

Uden familiens og vennernes støtte ville det ikke kunne lade sig gøre. Forældrene og to søskende er med til stævnerne for at give en hånd med. Det samme er mange af vennerne, der hjælper med at reparere kørerens Peugeot mellem løbene.

- Jeg er utrolig glad for den hjælp, jeg får. Næsten al min tid og penge går til rallycross, jeg bor hjemme hos mine forældre for at få det til at løbe rundt, så til tider kan man da godt overveje, om det er det hele værd. Men jeg vil være den bedste, siger Ulrik Linnemann.

Forsiden lige nu