Lise har ADHD: Mareridtene er væk efter hjernebølgetræning

Blå Kors i Hobro har investeret i et nyt apparat, der set ud til at have en positiv effekt. Lise Hammerschmidt har ADHD, men takket være apparatet har hun ikke længere mareridt om natten.

Peder Olesen har OCD. Førhen tog han bad op mod ti gange om dagen, men nu er han takket være det såkaldte neurofeedback - eller hjernebølgetræning -  nede på kun et par stykker. 

- Det er svært at forstå, at man kigger på et fly, der flyver rundt på skærmen, men det virker fortrinligt. Jeg skulle bare have fået det noget før, fortæller Peder Olesen. 

 Blå Kors i Hobro har investeret i to sæt af  de såkaldte neurofeedback apparaturer, og det har Peder Olesen, der er bruger af værestedet Madam Blå i Hobro, stor glæde af. Også selvom han til at starte med var ret skeptisk overfor tanken om tage elektroderne på hovedet. 

- Jeg synes jo det var nogel bavl. At det var fup og fidus. Men efter flere behanlinger bliver de jo bedre inde i hovedet. Mit liv bliver meget nemmere, siger han. 

Med hjælp fra afslappende musik i ørerne og et billede af fisk, der svømmer rundt på skærmen, er Lise Hammerschmidts, der også er bruger af værestedet Madam Blå i Hobro, liv også blevet meget lettere. 

- Jeg sover jo normalt dårligt om natten på grund af mareridt. Dem har jeg ikke flere af, efter jeg er begyndt på det her, fortæller Lise Hammerschmidt. 

Med elektroderne kan Alfred Møller Frederiksen, der er leder af værestedet, og systemet få et såkaldt EEG. Det er et billede på de elektiske impulser, der får Lise og Peters hjerne til at virke. Læger bruger også  EEG til at opdage visse sygdomme i hjernen.

Jo flere elektriske impulser apparatet måler fra hjernen, jo mere aktivitet på skærmen. 

- Jo større balance, der er i hjernen, des lettere har vi ved at tage beslutninger, fortæller Alfred Møller Frederiksen.

Nerveceller i hjernen - neuronerne -  stimuleres og så skaber de forbindelser til andre neuroner. Jo flere forbindelser, der skabes i hjernen, jo bedre fungerer den.

- Det har givet ro, det har givet fred. Det har gjort, at jeg bedre kan koncentrere mig om andre ting, fortæller Lise. 

11:07

Blå Kors´ værested Madam Blå i Hobro træner brugernes hjerner med såkaldt neurofeedback.

Luk video