LIGE NU:

Fødevareministeren var i samråd om den ulovlige aflivning af mink

Alex Vanopslagh, politisk leder i Liberal Alliance var efter dagens samråd ikke tilfreds med fødevareminister Mogens Jensens svar.

Tirsdag morgen fra klokken 8 var fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd om beslutningen om at aflive alle mink i Danmark.

Beslutningen blev truffet uden, at der var lovhjemmel til det.

Støttepartierne Enhedslisten og Radikale Venstre sår tvivl om ministerens fremtid.

Under samrådet understregede Mogens Jensen, at han blev opmærksom på den manglende lovhjemmel til aflivning af mink i weekenden, men for nærmere detaljer henviste han til redegørelsen, som udkommer onsdag.

Mogens Jensen ringede søndag formiddag rundt til partierne for at skaffe den nødvendige lovhjemmel. Derudover blev der også sendt et rettet brev ud til minkavlerne. På grund af tekniske problemer blev det først sendt ud tirsdag morgen.

Den del af processen har ministeren også tidligere redegjort for på samme måde, hvor han heller ikke har ønsket at fortælle præcis, hvornår han fik besked om den manglende lovhjemmel.

Minister: - Jeg er ikke virolog

På spørgsmålet om, hvorfor regeringen ikke efterprøvede resultaterne fra Statens Serum Institut, siger Mogens Jensen (S):

- Jeg mener regeringen kun har en ting at gøre, og det er det, man har gjort. Lyttet til eksperter om hvilke handlinger, vi skal foretage. Jeg er ikke virolog, derfor bliver vi nødt til at lytte til det allerhøjeste rådgivningsorgan, når det gælder folkesundheden, siger han.

Alex Vanopslagh, politisk leder i Liberal Alliance var efter dagens samråd ikke tilfreds med fødevareminister Mogens Jensens svar.

Han mener, at der fortsat er "en masse, der skal undersøges uvildigt" i minksagen. Et flertal konkluderede også sidste uge, at en ny redegørelse af forløbet skal laves af uvildige parter, og at regeringens egen redegørelse ikke er nok. 

- Vi skal have frem, hvornår ministeren vidste, at han handlede i strid med loven, lyder det fra Vanopslagh til TV 2.

TV2s politiske redaktør Troels Mylenberg: - Det er liv eller død for Mogens Jensen