Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

LO: Mange nordjyder i virksomhedspraktik er et problem

Jammerbugt og Rebild Kommuner sender omkring en tredjedel af de arbejdsløse ud i fire ugers virksomhedspraktik. Og det er et problem ifølge LO.

Mange nordjyder bliver sendt i virksomhedspraktik. Jammerbugt og Rebild Kommuner sender omkring en tredjedel af de arbejdsløse ud i fire ugers virksomhedspraktik.
I modsætning til en ansættelse på løntilskud kan vare i op til 12 måneder, og i den periode får arbejdsgivere, der giver70 kroner i timen i tilskud, så udbetaler virksomheden ikke løn i den fire ugers virksomhedspraktik. Den ledige får under praktikken enten a-kasse eller kontanthjælp.

- Et sted som Jammerbugt Kommune, hvor man burger det i så høj grad, der er det gratis arbejdskraft ude i virksomhederne. Det er misbrug af de ledige, og det er et eller andet sted også misbrug af virksomhederne, mener Anna Kirsten Olesen fra LO i Aalborg til P4 Nordjylland.

Formanden for beskæftigelsesudvalget Eva Rytter Andersen i Jammerbugt Kommune afviser kritikken. Hun henviser til kommunens egne statistikker på de forsikrede ledige.

- Og der har vi faktisk den laveste ledighed blandt de kommuner, vi bliver sammenlignet med. Så uanset hvad man mener om det, så virker det i hvert fald i forhold til at folk bliver hængende i nogen af de virksomheder de er ude i og dermed kommer i job, siger Eva Rytter Andersen til P4 Nordjylland.