Løb 244 km på 24 timer

Kim Klitgaard blev for andet år i træk suveræn vinder af ultraløbet i Sæby. Den lokale Stine Rex fra Sæby vinder hos kvinderne med en ny kvinderekord på 208 km.

De sejeste af deltagerne ved dette års 24 timer ved havet-løb ser forpinte, forblæste og viljestærke ud, da de kæmper sig gennem de sidste minutter af 24 timers nonstop løb på den to kilometer lange rundstrækning ved stranden i Sæby.

Benene er stive og skridtene er korte, mens blikket er langt og fyldt med smerte. De har løbet 23 timer og 55 minutter, og de sidste fem minutter er i andre sportsgrene minutter, hvor man kan glæde sig over sin præstation. Men ikke her.

- Alle presset til langt udover grænsen for den fysiske formåen, når man løber tre-fire-fem marathonløb i træk. Den sidste halvdel foregår på ren vilje, fortæller Jan Sørensen inden starten.

Sidste år løb han 184 km på strækningen ved havet, og i år må han give op fire timer før tid efter 149 km på grund af en skade, mens sidste års vinder Kim Klitgaard fra Aalborg endnu en gang beviser, at han har en stålsat vilje udover det sædvanlige og gennemfører 123 omgange på ruten - eller 244,808 km. Så nu kan han kalde sig officiel danmarksmester.

Hos kvinderne kæmper Stine Rex fra Sæby døgnet igennem med Anne-Marie Rossen fra Aalborg om guldmedaljen, og overraskende nok kan Stine Rex holde konkurrenterne stangen, og smilende løber hun ud på sidste omgang, da klokken nærmer sig 12.

Efter målgangen dejser deltagerne om. De lægger sig, hvor de er kommet til og giver efter for kroppens fortvivlede råb om hvile, og da de bedste minutter efter bestiger medaljeskamlen, ligner de krøblinge.

1600 marathon i bæltet

De er de sidste tilbage. Dagen igennem har de knap 500 deltagere løbet 6-, 12- eller 24-timers løb i single eller holdklassen. Andre har gennemført tre marathon med indlagte pauser.

En mand skiller sig ud fra de toptunede løbere i spandex og tight. Det er den 80-årige Horst Preisler fra Hamburg, som med løbet i Sæby snart nærmer sig marathon nummer 2000!

Undervejs gik den stålsatte herrer sit helt eget tempo, og han erstattede kulhydrater og flydende gels med et glas pølser og vand. PÅ de 24 timer nåede han at gå ikke mindre end 65 km.

Løbet blev arrangeret af SIK 80 og Sæby Floorball Klub. Og formand Gunnar Møller Nielsen oplyser, at man allerede er i gang med planlægningen af næste års løb, hvor man håber på over 500 tilmeldte.