LIGE NU:

Løber fra Blåvand til Skagen

En 38-årig ultraløber har givet sig selv en udfordring - han vil løbe fra Blåvand til Skagen. Det er en tur på næsten 400 kilometer langs vestkysten. Og han vil gøre det på 72 timer!

Vi møder Thure Kjær på stranden nord for Hirtshals. Han løber i nordlig retning mod Skagen. Han har løbet siden torsdag eftermiddag.

- Den første nat, der sov jeg i to timer. Den næste nat, der sov jeg vist i tre, og så har jeg sovet en time i nat, siger Thure Kjær.

I nat kom de første smerter, og hans krop er begyndt at gøre ondt - især fødderne. Men motivationen er der stadig.

- Det er bare hjernen, der vil bare snøre dig. Den siger: Du kan ikke løbe mere. Men det kan man sagtens, siger den 38-årige ultraløber fra Vejle.

Thure Kjær begyndte i Blåvand, og ankommer til Skagen i løbet af søndag aften. Ifølge ham selv er han den første, der løber den næste 400 kilometer lange tur i et stræk.

Han siger, at han gør det for fornøjelsens skyld og for at opleve naturen.

- Jeg har gjort sådan nogle ting her før. Jeg har gået over Indlandsisen for ti år siden, så vi er stadig inden for den ramme, hvor jeg ved, at det ikke er dumt at gøre, siger han.

Thure Kjærs to kammerater følger ham på turen, og hjælper med proviant. De optager samtidig en film om løbeturen, som får navnet "Stinky Feet".

Thure Kjær forventer at ankomme til Skagen søndag aften ved 22-tiden.