På lockoutens andendag demonstrerede lærerne på Gammeltorv i Aalborg. Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

Lockoutede lærere på gaden i Aalborg

På lockoutens anden dag var Aalborg Lærerforening på gaden med bannere og protestsange.

I flot forårsvejr kan man vel dårligt klage over en gåtur og musikalsk underholdning. men når gåturen er en protestmarch og den musikalske underholdning er i form af kampsange, så er det en anden sag.

Og det var nnetop situationen for lærere fra Aalborg Lærerforening, Frie Sklers Lærerforening og Uddannelsesforbundet, som onsdag var på gaden i Aalborg for at demonstrere mod lockouten, som på anden dag holder lærerne fra at undervise.

Men de lærere, som gik gennem Aalborg for at mødes til demonstration på Gammeltorv ville meget hellere have stået i klasselokalerne.

- Jeg er jo sammen med mine kolleger, men jeg ville også rigtig gerne være sammen med mine elever. Vejret er jo skønt, men det er aktiviteterne på skolen, der er grunden til, at man er lærer, siger Christoffer Hartmann Veng fra Klostermarksskolen.

På Gammeltorv mødtes flere tusind lockoutede lærere til taler og protestsange, mens de kun kan gætte på, hvor længe der går, før de igen må begynde at undervise.

- Vi har jo tid til at snakke en del, når vi er til demonstrationer og blokader, og der går rigtig mange rygter. Nogle siger, at det er ovre i næste uge, og andre siger, at de skal have tømt vores strejkekasse, inden der kommer et lovindgreb, siger Christoffer Hartmann Veng.

Lærerne demonstrerer også torsdag på Gammeltorv, og det er foreløbig sidste planlagte demonstration, men i de kommende dage vil der være lockout-aktiviteter på de enkelte skoler.