LIGE NU:

Løgfestival i Sæby

Frederikshavn Kommune arrangerer en uges løgfestival ved Sæby å. Medarbejderne fra Park og Vejforsyningens gartneri står bag 5000 blomsterløg.

Gratis kaffe og kage
Lørdag d. 15. april kl. 13.00 åbner Løgfestivalen i Sæby.
Der vil være gratis kaffe og kage til de fremmødte, som vil kunne opleve tusindvis af fantastiske forårsblomster i de idylliske omgivelser langs med
Sæby Å.

En uges løgfestival
D. 15. - 20. april 2008 er der Løgfestival ved den sydlige bred af Sæby Å. Det er området langs Fiskerstien tæt på Paradisjorden og iskiosken på havnen, der udsmykkes.
Besøgende får mulighed for at se og dufte tusindvis af de smukke og farverige løgblomster, som kendetegner foråret. Det er Park & Vejforsyningens Gartneri, som står bag den storstilede udsmykning.

Fri adgang
Der er fri adgang til området alle dage.
Gratis rundvisninger d. 15. april fra kl.13 til 19.

Masser af blomsterkummer
På festivalen opstilles ca. 40-50 store blomsterkummer suppleret af et mindre antal bede. Alle har det til fælles, at de er sammensat specielt til festivalen. Farver, former og størrelse varierer derfor, og der er garanti for en stemningsfuld forårsoplevelse fyldt med kreativitet.

Genbrug
Efter festivalen vil blomsterkummerne blive flyttet ud i kommunen, hvor de vil skabe stemning i Sæby,
Frederikshavn og Skagen.

5000 blomsterløg
Det er medarbejderne fra Park & Vejforsyningens Gartneri, som bag står det store arbejde med at pleje og udplante de omkring 5000 blomsterløg, som bruges til festivalen. I månederne op til festivalen er planternes vækst blevet styret nøje for at sikre, at
blomstringen finder sted på det helt rette tidspunkt.

Svære forhold
Det kræver, at løgplanterne hele tiden opbevares under de rette temperaturforhold.
Det milde vejr i februar og marts efterfulgt af påskefrost har bestemt ikke gjort arbejdet lettere.