Foto: Christell Maria Iversen

Løgstør frygter for fremtiden

En strid om muslingefiskeri mellem Danmark og EU-kommissionen har fået Fødevareministeren til midlertidigt at stoppe alt muslingefiskeri i de følsomme Natura 2000-områder. Nu frygter muslingebyen Løgstør for fremtiden - for hvis muslingefiskeriet forsvinder, så dør byens livsnerve.

Man kan ikke sige Løgstør uden at tænke muslinger. Og det er helt bevidst: byen har brugt de sidste fem-seks år på at opbygge brandet om muslingebyen.

- Det brand betyder alt for os. Det er det der gør, at vi kan tiltrække turister, som skaber omsætning og liv i byen, siger Julie Bouchét fra Branding Løgstør til TV2/Nord.

Fødevareministerens stop for muslingefiskeri i Natura 2000-områderne har fået byens foreninger og erhverv til at sende et fælles nødråb til politikerne - og der er forståelse at finde:

- Jeg kan sagtens forstå deres bekymring, for de har bygget hele deres erhverv op omkring muslingefiskeriet - og hvis det forsvinder, forsvinder der mange hundrede arbejdspladser omkring Limfjorden, siger Bjarne Laustsen, socialdemokratisk medlem af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri til TV2/Nord.

Fødevareministeren vil endnu ikke melde ud, om der bliver åbnet op for muslingefiskeri i de følsomme naturområder igen. Mette Gjerskov vil først har klarlagt, om det er muligt at fiske i områderne på en tilpas skånsom måde.