Løgstør ruster sig

Foto: Bruno Stagsted

Løgstør ruster sig ligesom mange andre steder i Nordjylland til aftenens og nattens varslede voldsomme storm. Det sker med et hav af sandsække, der er sat ud ved havneområdet i håb om at stoppe vand og vind.

- Vi har nogle sikkerhedsforanstaltninger fra sidste gang, det stormede, og så har vi tilføjet nye sandsække, fortæller beredskabschef Poul Øland.

Ellers forholder beredskabet sig afventende. Og samme melding lyder fra beredskabet i Hjørring, der blandt andet dækker sommerhus-områderne i Kjul og Nørlev Strand, der for få uger siden var voldsomt ramt af storm af orkan styrke.
 

-  Hvis det virkelig går galt, og træerne falder ud over veje og jernbaner og så videre, så har vi mindst 40 mand klar til at rykke ud, lyder det fra beredskabschef Knud Børge Møller, Hjørring Kommune.
I Nørlev både ærgrer og bekymrer sommerhus-ejerne sig over udsigten til at kysten igen bliver ramt af store naturkræfter.

- Det er paradoksalt, at man som sommerhusejer bekymrer sig mest om vejret om vinteren, lyder det fra Christian Hartmann, der er formand for grundejerforeningen, Nørlev Strand.

Den varslede storm ventes visse steder i Nordjylland at nå op på orkanstyrke, og meget tyder på, at Læsø denne gang bliver hårdt ramt.
 
- Det allerkraftigste vindfelt kommer til at ligge mellem Læsø og Anholt, og det tyder på, at det kommer til at ruske rigtigt meget på Læsø, lyder fra det Michael Jarnvig fra TV2/Vejret.

 

 

Forsiden lige nu