Løgstør-rytter kørte af med sejren

Team Løgstør - Cycling for Health? Daniel Holm Foder vandt i suveræn stil nyskabelsen "GLS Pakke Shop Grand Prix", som blev et flot 180 km langt UCI løb fra Løgstør til Aalborg.

Sportsdirektør Jakob Andersen havde sammensat et stærkt og alsidigt Løgstørhold til det vigtige "hjemmebane-løb". De 6 ryttere til start var Daniel Holm Foder, Simon Lerbech, Philip Nielsen, Thomas Bendixen, Benjamin Justesen og Morten Høberg.

Holdet havde tiltro til at specielt Daniel Holm Foder ville kunne lave noget spændende på de sidste 4 små, men meget hårde, omgange i Aalborg og det var derfor meningen, at han skulle spares indtil finalen, men sådan kom det ikke til at gå.

Dagens lange "morgenudbrud" blev etableret efter ca. 10 km kørsel af Daniel Holm Foder (Team Løgstør), Jacob Nielsen (Glud & Marstrand), Mads Bang (Cycling Nord) og Kjetill Ingvardsen (Team Sparbanken Vest Norge). De fire fandt ind i et fint samarbejde og oparbejdede et forspring på næsten 9 minutter til trods for at den første del af løbet var præget af modvind.

Med ca. 40 km igen måtte nordmanden opgive at følge de tre danskere, der fortsat kæmpede for at holde forspringet til feltet. Med 20 km til mål havde de tre ryttere fortsat et forspring på 2.15 til feltet. Herfra tog Team Designa Køkken dog for alvor fat, og fik lukket over et minut til udbryderne på ganske få kilometer.

Inde på de små omgange måtte Bang opgive at sidde med i front, og faldt fra de to stærke danske kontinental-ryttere Jacob Nielsen (Glud&Marstrand) og Daniel Holm Foder (Team Løgstør).

Med omkring 10 km til mål rev en gruppe sig løs fra feltet. Med i gruppen havde Løgstør en godt kørende Simon Lerbech (Team Løgstør) - Derudover bestod gruppen af Michael Reihs (Team Designa Køkken) og Christian Hansen (Team Energi Fyn). De tre ryttere fik kort efter følgeskab af Martin Pedersen (Team GLS Pakke Shop), og dannede derved en stærk forfølgerkvartet.

Forfølgerne var blot 30 sekunder efter frontduoen, da Daniel Foder valgte at sige farvel til Jacob Nielsen, for at køre solo mod mål. Løgstør rytteren kørte helt fantastisk og øgede blot forspringet på den sidste del af løbet.

Idet han kørte ud på sidste omgang havde han således et forspring på 46 sekunder til Jacob Nielsen, som siden hen måtte se sig hentet af feltet. GLS rytterne Martin Pedersen og Jonas Aaen angreb voldsomt på de sidste omgange, men kunne dog ikke nå Daniel Holm Foder, der hentede en flot solosejr i hus, hvilket således blev sæsonens anden UCI-sejr til holdet, idet Morten Høberg tidligere på året vandt i Sverige.