00:19

Lokale starter indsamling for familien til dræbt Bindslev pige

Venner og bekendte af familien har startet en indsamling til fordel for den 9-årige pige, der blev dræbt i Bindslev.

Der er hjælp på vej til familien til den 9-årige pige fra Bindslev, der i sidste uge blev dræbt. En gruppe venner og bekendte fra området er nemlig gået sammen om at starte en indsamling, der skal hjælpe den resterende familie med at dække udgifter til begravelse og vedligeholdelse af den dræbte piges gravsted. Det fortæller en af personerne bag indsamlingen.

- Vi var nogle stykker, der med det samme var enige om, at familien ikke skal stå alene med alt det her, de går igennem. De skal have alt den hjælp, de kan få. Derfor startede vi indsamlingen, fortæller Hanne Eskerod.

Pigens mor er i øjeblikket varetægtsfængslet og sigtet for drabet på pigen. Det er siden kommet frem, at moderen inden drabet flere gange havde forsøgt at få hjælp af myndighederne. Blandt andet forsøgte hun at blive indlagt på psykiatrisk afdeling, men blev afvist. Noget der førte til massiv kritik af myndighederne. Og Hanne Eskerod tror også, at folk, der støtter indsamlingen, er enige i, at det er myndighederne, der har fejlet i sagen.

- Folk har virkelig forstået budskabet. Det er psykiatrisk afdeling, der har fejlet i den her sag. Det er ikke moderens skyld. Vi kender hende alle som en god mor og person, fortæller Hanne.

Indsamlingen blev startet i går aftes. I dag er der allerede indsamlet mere end 8000 kroner, og det betyder meget for Hanne Eskerod.

- Det betyder alt, at folk støtter. Ikke kun for os, men i særdeleshed for familien. Det er jo så forfærdeligt, hvad der er sket, siger Hanne, der understreger at indsamlingen først blev startet, efter den dræbte piges far havde sagt god for den.

Indtil videre så kører indsamlingen i 41 dage endnu. Målet er at få indsamlet omkring 50.000 kroner.

- Det ville jo være fantastisk, hvis det skete. Vi ved jo, at en begravelse koster omkring 40.000, og den skal de ikke stå alene med.