LIGE NU:

Lokaleklar til studiestart

Aalborg Universitet tager i dag mod rekordmange nye studerende og det skaber selvsagt et større behov for undervisningslokaler. Men Aalborg Universitet er klar. Med omkring 10.000 nye kvadratmeter.

4.229 nye studerende starter fra i næste uge på Aalborg Universitet. Det er en stigning på 18 procent i forhold til sidste år. Og derfor har der også været brug for flere undervisningslokaler.

- Det er en stor udfordring, men det er det jo hvert år. Vi er på plads til det kommende semester, siger rektor Finn Kjærsdam til TV2/Nord.

I alt har Aalborg Universitet lejet sig ind på omkring 10.000 kvadratmeter, oplyser teknisk forvaltning på Aalborg Universitet. Derfor har det nordjyske universitet nu over 90.000 kvadratmeter undervisningslokaler spredt over det meste af Aalborg.

De nye bygninger er placeret flere forskellige steder i Aalborg, deriblandt på Sofiendalsvej, Solgårdsholmsvej og på havnefronten. Det har ikke været muligt at skaffe få store bygninger, så i stedet har Aalborg Universitet lejet sig ind på flere mindre.

Så til alle dem, der var nervøse før studiestart, så maner rektor Finn Kjærsdam til jorden:

- Der er plads til alle.