LIGE NU:

Løkkes exit: Nordjyske Venstre-politikere håber på ny begyndelse

Venstres formandskab har trukket sig - nordjysk politiker håber på at det nu kan handle om politik.

- Jeg håber, det bliver basis for en ny begyndelse, hvor vi kan koncentrere os om politik. Det er der i den grad behov for, siger det nordjyske folketingsmedlem for Venstre Preben Bang Henriksen til TV2Nord.

Udtalelsen kommer umiddelbart efter det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trækker sig som henholdsvis formand og næstformand for Venstre.

Dermed skal Venstre have helt nyt formandskab.

Preben Bang har tidligere været ude og netop opfordre Lars Løkke til at trække sig. Han var det første folketingsmedlem, der erklærede sin støtte til Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand.

- Overalt i Danmark er der bred opbakning til Jakob Ellemann-Jensen, og ham kunne jeg give min fulde støtte, hvis det er ham, der skulle udgøre formandskabet, siger Preben Bang Henriksen, der understreger, at han ikke har talt med Jakob Ellemann-Jensen om et eventuelt formandskandidatur.

Mistillid til ledelsen

Samtidig deler Preben Bang Henriksen den mistillid til den nuværende ledelse bestående af formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen, som Region Midtjylland gav udtryk for i en udtalelse.

- Når jeg siger, der bør stille andre kandidater op, så er det fordi, vi har en krise. Vores politiske ordfører kalder det tumultariske tilstande. Jeg har ikke tillid til, at vores nuværende ledelse kan klare det, sådan lød det tirsdag fra det nordjyske folketingsmedlem.

Preben Bang Henriksen kalder det meget trist, hvis ikke formandskabet udfordres:

- Min appel går til, at andre stiller op. Fortsætter vi med en uændret ledelse, fortsætter problemerne uændret, fortalte han til TV2Nord tirsdag.

Lauritzen: Tak til Lars Løkke

Tidligere skatteminister, nordjyske Karsten Lauritzen har på sin Facebook-side slået op, at han siger tak til Lars Løkke og Kristian Jensen for at gøre hvad der er bedst for Venstre.

"Det fortjener altså alles anderkendelse. Jeg håber ikke den sidste uges uro kommer til at skygge for det faktum, at de begge har leveret historiske politiske resultater for Venstre og det borgerlige Danmark. Få forstår hvor krævende og omkostningsfuldt det er (også privat) at være i spidsen af et politisk parti. KOLLEKTIVT har vi i Venstre været for dårlige til at respektere hinanden, lytte og samarbejde. Det er en del af forklaringen på, hvorfor forløbet har været så urimelig brutalt, den sidste måned. Det skal vi i fællesskab have lavet om på, og det må og skal være grundlaget for en ny start for Venstre", skriver Karsten Lauritzen i et opslag.

Til TV2 Nord siger Karsten Lauritzen, at der nu er en stor opgave for et nyt formandskab, og hvem det måtte blive, har den tidligere nordjyske skatteminister ikke et bud på - offentligt.

- Mon ikke der er nogle kandidater, der nu melder sig - både som formand og næstformand - eller kvinde, lyder det fra Karsten Lauritzen, der understreger, at han ikke vil bringe sig i spil til nogle af posterne.

Anne Honoré: Respekt

Venstres nyvalgte nordjyske folketingsmedlem Anne Honoré Østergaard, som i forbindelse med folketingsvalget tog det femte mandat i hård konkurrence med flere partifæller, skriver i dag på sin twitter-profil om formandskabets afgang : "2 mænd, som begge har min dybeste respekt, har i dag valgt at forlade deres poster. Jeg håber deres eftermæle ikke bliver de sidste par uger, men derimod alt det de har gjort for Danmark".

Schack: En følelsladet dag

Mange årigt medlem af Venstre og folketingsgruppens, nordjyske Torsten Schack er tydeligt berørt af ballade i partiet og ikke mindst Lars Løkkes og Kristian Jensens afgang.

På Twitter skriver han: "En vanskelig og følelsesladet dag for os alle i Venstre.  Tak for en kæmpe indsats til både formand og næstformand i mange år, men også nødvendigt med en ny start, der kan samle og skabe ro i partiet".

 

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Line Vanggaard Pedersen, brønderslev, byrådsmedlem

play Line blev løsgænger efter kommentarer fra parti-kollegaer: - Jeg kan sagtens være enlig mor og politiker på samme tid

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

Til forsiden

Til forsiden