LIGE NU:

Løsladt efter masseslagsmål

Fem personer blev anholdt efter slagsmål ved gymnasium. Alle er løsladt. Opdateret.

En 17-årig mand fik så voldsomme skader efter et slagsmål tirsdag aften, at han måtte køre på hospitalet med ambulance.

- Vi får klokken 22.01 en anmeldelse om et større slagsmål på parkeringspladsen ved Aalborghus Gymnasium og sender flere patruljer derud. Da vi kommer frem, finder vi en 17-årig mand, der har brækket kæben, næsen og fået ødelagt sine tænder, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen, der fortæller videre, at der er flere skadede efter slagsmålet, som dog havde forladt stedet, da politiet kom frem.

- På stedet anholder vi fem personer på mellem 16 og 20 år, som vi mener, har tilknytning til slagsmålet. Den ene har blandt andet skader på sin hånd, der tyder på at han har været med i slagsmålet, siger vagtchefen.

Politikommissær ved lokalpolitiet i Aalborg Henrik Hyldig Jensen, fortæller, at man onsdag omkring klokken 13 har løsladt alle fem personer.

- Vi har vurderet, at der ikke var grund til at forsøge at få dem varetægtsfængslet, siger han.

De fem unge mænd har erkendt, at de har været på stedet, og at de har været med i et slagsmål på kryds og tværs mellem i alt cirka 10 personer.

- De har forklaret, at to af personerne, der var på stedet havde en uoverensstemmelse, som de ville mødes og tale om. Og så har de så begge to taget nogle kammerater med, siger Henrik Hyldig.

- Og derfra har det så udviklet sig til et slagsmål, fortsætter han.

De fem personer tilbragte natten i politiets venterum, da de pinligt ædru ikke kvalificerede sig til en overnatning i detentionen. De er fortsat sigtet for grov vold og den videre efterforskning skal afgøre, om der på et et senere tidspunkt skal rejses en tiltale.

Rektor på Aalborghus Gymnasium Torben Poulsen afviser, at elever fra gymnasiet var indblandet i slagsmålet, som han via en af sine medarbejdere godt kender til.