LIGE NU:

Lovlige taxaer mangler chauffører

Dansk Taxi Råd håber, pirattaxachauffører vil tage ledige job som reelle chauffører.

Det aalborgensiske natteliv giver gunstige arbejdsbetingelser for både lovlige- og ulovlige taxachauffører. I løbet af ugen har TV2/Nord vist, at der i weekendernes sene nattetimer er der en stor mængde potentielle, der gerne vil tage en rigtig taxa, hvis de vel at mærke er der.

- Der vil nok altid være tider, hvor vi har svært ved at følge med, og så må vi samtidig sige, at vi i øjeblikket har rigtig svært ved at tiltrække folk. Når jeg hører de her indslag og hører, der er folk, der siger, de kører pirattaxa, så håber jeg, de har lyst til at blive taxachauffører. De kører i forvejen på de timer, hvor vi gerne ville have haft biler ude at køre, siger Gert Mark, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Taxi Råd.

Gert Mark efterspørger i høj grad flere chauffører, men er samtidig forstående over for, det kan være svært at friste med et chaufførjob, hvor de fleste timer vil være om natten og i weekenderne. Han håber derfor, at politikerne vil gøre det mere attraktivt at være taxachauffør også i hverdagene, så hele taxamarkedet styrkes, da han tror, det vil være med til at sænke antallet af pirattaxaer.

- Hvis der er nogen, der har lyst, synes jeg, de skal rette henvendelse. Vi vil rigtig gerne hjælpe dem med at få et job, så de kan komme ud og køre. Hvis de vil, så mener jeg, vi kan løse det i fællesskab, siger Gert Mark.