LIGE NU:

Lovligt streetrace i Nordjylland

På lørdag kan fartglade nordjyder igen trykke speederen helt i bund ganske lovligt på Sindal Flyveplads.

Det er anden gang, at Brian Johansen og Rene Nymann står bag det lovlige streetrace-arrangement, som er kommet i stand i samarbejde med politiet og naturligvis Sindal Flyveplads.

- Ikke mindst i lyset af den seneste tids tragiske ulykker på blandt andet de nordjyske veje er der behov for alternative tilbud, hvor de primært yngre bilister kan få udlevet deres fartglæde under lovlige og sikre vilkår, siger Brian Johansen.

Streetrace er en amerikansk accelerationskonkurrence, hvor to biler kører en strækning på 402 meter, hvilket også er den typiske strækning mellem to lyskurve i de fleste større amerikanske byer.

Brian Johansen glæder sig over, at det nu igen er blevet muligt at afholde et lovligt streetrace-arrangement i Nordjylland.

- Vi ønsker, at deltagere og publikum skal kunne mødes om deres fælles interesse for biler og 402 meter- konkurrencen uden at skulle bryde færdselsloven og sætte andres og eget liv på spil. Vi har derfor altid optimalt fokus på netop sikkerheden, og der er altid ambulance og læge på plads ved vores løb, siger han.

Streetrace-løbet afholdes lørdag den 10. maj klokken 10 på Sindal Flyveplads.